• Ministarstvo prosvete: Inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla

  Inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla Ministarstvu prosvete, niti je u okviru resora prosvete ta mogućnost razmatrana. „Ministarstvo prosvete, ukoliko dobije informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time“, rekli su iz Ministartva za Tanjug.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo prosvete: Inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla
  Foto: Pixabay

  Prema školskom kalendaru zimski raspust za učenike iz Vojvodine traje do 15. januara, dok za ostale đake do 22. januara.

  Produžetak zimskom raspusta učenici su imali 2019, 2020. i 2022.godine, prva dva puta zbog gripa, a treći put zbog korone.

  Kako pišu mediji, prethodnih dana povećan je broj obolelih od različitih respiratornih infekcija, a epidemiolozi upozoravaju da najveći udar gripa nas očekuje u drugoj polovini januara i februara.

  Kako se navodi na sajtu Ministarstva prosvete, sledeći dani kada će đaci opet odmarati su u februaru, od četvrtka, 15. februara, a u klupe se vraćaju u ponedeljak, 19. februara.

  Tokom prolećnog raspusta, koji počinje u ponedeljak, 29. aprila, a završava se u ponedeljak, 6. maja, đaci će imati osam dana da odmore i provedu uskršnje i prvomajske praznike, a u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja.

  Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna , odnosno tog dana je kraj škole, a za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.

  Za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna, odnosno već u petak, 21. kada je zapravo poslednji dan škole.

  Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog to jest završnog ispita.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Lista najtraženijih zanimanja u Srbiji

  Svet oko nas se užurbano menja posredstvom digitalnih tehnologija i to nas sve stavlja u poziciju u kojoj moramo biti fleksibilni i potencijalno se prilagođavati novim trendovima. […]