• MUP izdao upozorenje povodom „crnog petka“: Kako da kupujete bezbedno i izbegnete prevare?

  Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas građane, povodom masovnih rasprodaja u okviru akcije „crni petak“, da prilikom onlajn kupovine budu oprezni i obrate posebnu pažnju prilikom plaćanja, kako ne bi bili žrtve prevare.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP izdao upozorenje povodom „crnog petka“: Kako da kupujete bezbedno i izbegnete prevare?
  Foto: Unsplash

  Kako je saopšteno na zvaničnom Instagram nalogu MUP, građani treba da provere veb adresu sa koje kupuju ili na kojoj vrše bilo koje plaćanje.

  „Ne plaćajte na stranicama koje ste dobili putem nekog linka preko mejla ili društvenih mreža“, navodi se u objavi.

  Dodaje se da je potrebno i da građani provere da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećuju zaštićen, kao i da obavezno koriste https i ssl protokole.

  Ministarstvo je upozorilo građane da ni u kom slučaju ne šalju podatke o platnoj kartici posredstvom elektronske pošte, niti bilo kojim drugim sredstvom komunikacije.

  „Ukoliko vam neko traži da slikate prednju i zadnju stranu vaše kartice i tu sliku mu pošaljete, nemojte to činiti, gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare“, upozorili su iz MUP.

  Prema navodima, prilikom plaćanja potrebno je proveriti sigurnost plaćanja na veb stranici i plaćanja obavljati samo tamo gde je to verifikovala kompanija „Visa“ ili „Master kard“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija