• MUP: Za nedelju dana sankcionisano više od 8.700 vozača teretnih vozila i autobusa

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena u periodu od 19. do 25. februara ove godine u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Za nedelju dana sankcionisano više od 8.700 vozača teretnih vozila i autobusa
  Foto: Pixabay

  Kada je reč o kontroli teretnih vozila, više od četvrtine vozača, ukupno 2.121, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 23 vozača teretnih vozila, a trojica zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

  Prekoračenje vremena upravljanja i nepravilnosti vezane za tahografe bili su najčešći prekršaji i vozača autobusa, imajući u vidu da je zbog pomenutih prekršaja sankcionisano 317 vozača.

  Pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija