• Muzej žrtava genocida: Građani se sunčaju na grobovima predaka

  Muzej žrtava genocida saopštio je da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu jedan od vojnih memorijala koji su „izloženi čestom i neprimerenom odnosu većeg broja građana“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Muzej žrtava genocida: Građani se sunčaju na grobovima predaka
  Foto: Pixabay

  U saopštenju se kao primer navodi da je upravo to mesto nedavno jedna sugrađanka „izabrala za sunčanje“.

  „Zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljene sportskim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje. Prizor koji su pre izvesnog vremena zabeležile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu izabrala za sunčanje“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je „nedolično, sramotno i nedopustivo ponašanje“ primećeno od strane „brojnih sugrađana“ i na drugim vojnim memorijalima, stratištima i gubilištima iz perioda Drugog svetskog rata, povodom čega je Muzej žrtava genocida apelovao na odgovorne u lokalnim samoupravama, u resornim ministarstvima i javnim tužilaštvima, „da bez odlaganja reaguju na ovakve postupke i propisno ih sankcionišu“. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija