• MUZIKA KOJA ODUŠEVLJAVA

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Makedonski muzički sastav „Ljubojna“ je nastupio na drugoj večeri „Etno kom” festivala, koji je održan u Kulturnom centru Pančeva. Publika u Pančevu je prvi put imala priliku da se  upozna sa delom ogromnog repertoara ovog sastava koji, između ostalog, neguje i makedonsku tradicionalnu muziku.

  -Nastupili smo sa dobro poznatom muzikom koja se zove „Radio Ljubojna“, to su poznate makedonske ljubavne pesme koje smo stvorili pre 15 godina i pevamo ih sa velikim zadovoljstvom i velikim poštovanjem prema makedonskoj muzici na skoro svim koncertima. To je brend koji je izgradila „Ljubojna“, rekao je Oliver Josifovski.

  On je zadovoljan pozivom da učestvuju na ovom festivalu, ali i srećan što se prvi put predstavljaju pred publikom u Pančevu, gde živi veliki broj Makedonaca i mnogo obožavalaca sa kojima se dopisuju.

  -„Ljubojna“ svira muziku u kojoj se sreće više različitih vrsta muzike. U njenom fokusu je nama veoma bliska, ali malo zaboravljena, ponovo aktuelna i uvek prekrasna makedonska muzika. „Radio Ljubojna“ je ono što promovišemo na poslednjim koncertima, a ljudi ga prepoznaju i pevaju sa nama, kaže Vera Miloševska.

  Publika je bila oduševljena i izvođenjem muzičara Najda Šaćirova Perkusija, Igora Milevskog i Gorana Dimitrovskog, koji su, u poslednje vreme, na nekoliko koncerata koji su održani u Makedoniji i inostranstvu, postali osnovna postava „Ljubojne“, bez čije podrške njihov nastup ne bi bio toliko zanimljiv i privlačan.

  Publika je bila iznenađena i oduševljena nastupom, izborom i izvođenjem pesama. Ljubitelji tradicionalne muzike će 15. „Etno kom“ festival u Pančevu između ostalog pamtiti i po nastupu makedonskog muzičkog sastava „Ljubojna“ koji je uspeo da im razgali srca i da zajedno sa publikom uživa u prekrasnim makedonskim pesmama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija