• Najboljim studentima dodeljeno više od 1.600 stipendija „Dositeja”

  Ministartvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije saopštilo je u petak, 26. januara, da je Fond za mlade talente objavio konačnu listu dobitnika stipendija u okviru konkursa za stipendiranje najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i studenata završne godine master akademskih studija za školsku 2023/24. godinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najboljim studentima dodeljeno više od 1.600 stipendija „Dositeja”
  Foto: Pixabay

  Ove godine će stipendiju „Dositeja” dobiti ukupno 1.132 studenta osnovnih i integrisanih akademskih studija i 511 studenata master akademskih studija.

  Osim finansijske podrške izuzetnim studentima, Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program „Talenti u javnom sektoru”.

  Naime, dobitnici stipendije imaju ugovornu obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u organima javne uprave ili institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, u trajanju od minimum tri, a maksimum devet meseci.

  Budući da su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija, svi kandidati u skladu sa zakonom mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike.

  U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavestiti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.

  U slučaju da odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na mejl [email protected].

  Ukoliko odustaje od stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije, potrebno je poslati obaveštenje na imejl adresu [email protected].

  Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Od 2008. godine Fond se bavi razvojem mladih talenata, a do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]