• Narodni poslanici danas raspravljaju o Zakonu o lokalnim izborima

  Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju od 11 časova o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima. Menjaju se rokovi za raspisivanje izbora i glasanje, kao rezultat razgovora vlasti i opozicije. Pre sednice, u devet sati biće održan Kolegijum sa poslaničkim grupama o toku sednice i načinu rada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Narodni poslanici danas raspravljaju o Zakonu o lokalnim izborima
  Foto: Pixabay

  Predložene izmene Zakona o lokalnim izborima donose se kao rezultat razgovora između vlasti i opozicije sa ciljem da se objedine lokalni i beogradski izbori 2. juna.

  Izmene predviđaju da se odluka o raspisivanju izbora donosi najranije 150 dana, umesto 120 dana pre, a najkasnije 45 dana od dana pre isteka mandata odbornika, a da od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 umesto 45 dana, ni više od 60 dana.

  Zakon bi trebalo da se donese po hitnom postupku, a za predstavnika predlagača određen je šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov.

  Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima ušle su juče u skupštinsku proceduru sa 184 potpisa narodnih poslanika.

  Predlog su podržali poslanici vladajuće koalicije, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokreta slobodnih građana, kao i poslanici SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija