• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  1. „Raščarani svet” Jelene Lengold 

  Nova knjiga priča jedne od najznačajnijih savremenih srpskih književnica biće promovisana u Pančevu u sredu, 21. decembra u 19 časova u Galeriji Bate Mihailovića. U knjizi „Raščarani svet” pratimo prepoznatljivi pripovedački stil i jezik Jelene Lengold, koja istražuje senovite strane čovekove prirode u susretu sa izazovima modernog doba. Ovo je ujedno sjajna prilika da sa Jelenom popričate i o drugim njenim izdanjima. 

  2. Koncertna promocija prvog albuma Kralja Čačka

  Predvodnik nove struje kantautora na našoj muzičkoj sceni poznat pod enigmatičnim imenom Kralj Čačka, promovisaće svoj prvi album „Zemlja snova“ i tek objavljenu knjigu poezije „Na margini“ na koncertu u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u četvrtak 22. decembra od 21h. Dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju, a široj publici postao je poznat po singlu „Moj Avatar“.

  3. Učestvujte u humanitarnoj akciji

  Kraj godine je vreme praznika, period kada darujemo naše najbliže, a posebno najmlađe članove porodice. Ukoliko ste u mogućnosti, a u skladu sa svojim finansijskim stanjem, učestvujte u nekoj od humanitarnih akcija. Bilo da je reč o kupovini paketića za nezbrinutu decu, pomoć bolesnima, ugroženim migrantima ili nekom drugom, imajte na umu da je svaki dinar važan i da je vaše „malo” možda nekome „sve”. 

  4. Domaći keks sa đumbirom

  Zimske večeri prava su prilika da pozovete društvo na čaj i domaći keks sa đumbirom. Na internetu možete naći mnogo zanimljivih recepata, a članice naše redakcije isprobale su sjajan predlog iz Minjine kuhinjice.

  5. Vežbajte jogu

  Prve asocijacije na reč joga su uglavnom mir, jedinstvo, pravilno disanje i slično. Joga je mnogo više od toga, njena prava veličina je u tome što predstavlja ideju, filozofiju i način života. Ona je drevna nauka zdravog življenja, osmišljena da bude uklopljena u svakodnevni život. Potiče iz drevne Indije i sam cilj joge je jedinstvo tela, srca i uma, tj. harmonija fizičkih radnji, emocija i misli. Razvijala se i evoluirala hiljadama godina i predstavlja skup najviših znanja iz celog sveta pretočen u nauku o ljudskom biću. Odličan način da u novu 2017. godinu uđete opušteni, u harmoniji sa sobom i okolinom.

   

  Redakcija 013info za ovu decembarsku nedelju preporučuje novu knjigu Jelene Lengold, muziku Kralja Čačka, domaći keks od đumbira…

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]