• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    1. „Plaža nesanica” Jasmine Topić

    Krajem 2016. godine iz štampe je izašla nova knjiga poezije naše sugrađanke Jasmine Topić, pod nazivom „Plaža nesanica”. Na zvaničnoj FB stranici izdanja se kaže: „Jasmina Topić povezuje motive višesmernog kretanja, traganja, mreže različitih značenja, snažne slike i male poetske priče. Svako ima svoju plažu Nesanicu, onu koju nosi u sebi. Onu koja traje. Treba se prepustiti ritmu talasa ove knjige, i krenuti na još jedno putovanje. U poeziju.” Posebno preporučujemo čitanje u hladnim januarskim danima!

    2. Freelance Fest u Beogradu

    Trodnevni Freelance fest za mlade koji žele da se bave frilensingom i one koji žele da prodube znanje iz te oblasti održaće se od 30. januara do 1. februara u Domu omladine Beograda.
    Freelance fest će pružiti korisne informacije i smernice za sve mlade koji žele da usavrše svoje veštine i znanja, samoinicijativno pronađu odgovarajuće poslove i adekvatno počnu da zarađuju. Posle toga zainteresovani učesnici će nastaviti dalju obuku kroz individualni mentorski rad.

    3. Kupujte proizvode koji nisu testirani na životinjama

    Testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama je surovo i nepotrebno, a danas postoje adekvatni alternativni testovi koji garantuju bezbednost proizvoda. Kozmetička industrija je imala dovoljno vremena da se polako uskladi sa novim zahtevima i krene sa uvođenjem alternativa. Zato, ne postoje opravdani razlozi da kupujete proizvode testirane na životinjama. Budite odgovorni i svoj novac uložite u one kompanije koje se humano odnose prema živim bićima.

     

    4. „30×30”

    U Galeriji savremene umetnosti od 2. februara biće otvorena izložba likovnog salona „30×30” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina. Na likovni konkurs „30X30”  za 2016. god. prijavilo se 227 autora iz Srbije, BIH, Crne Gore, Slovenije, Turske, Slovačke, Argentine i Italije.

    5. Topla čokolada na meksički način

    Topla čokolada je piće koje se na području današnjeg Meksika pilo još u doba civilizacije Maja, pre nekih 2.000 godina. U majanskoj kulturi topla čokolada bila je napitak koji su koristili svi staleži bez obzira na poreklo i bogatstvo, i jedina razlika bila je u ekstravaganciji posuda u kojima se služila. Donosimo vam jedan zanimljiv recept:

    Sastojci:
    500 ml mleka
    2 kašičice smeđeg šećera
    100 g crne čokolade (u tabli ili komadima)
    pola kašičice ekstrakta vanile
    osmina kašičice mlevenog cimeta
    2 štapića cimeta za mešanje

    Dodajte sve sastojke osim štapića cimeta u posudu i nežno zagrevajte dok se šećer i čokolada ne istope. Iskoristite mikser da dodatno izmešate sastojke i učinite da topla čokolada postane penušava.
    Sipajte u šolje i poslužite sa štapićima cimeta. Prijatno!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija