• Nevreme zahvatilo delove Vojvodine, grad veličine oraha pao u Užicu

  Nevreme praćeno grmljavinom, obilnim lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom zahvatilo je Zlatiborski okrug- Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nevreme zahvatilo delove Vojvodine, grad veličine oraha pao u Užicu
  Foto: Pixabay

  Nakon Zlatiborskog, nevreme je zahvatilo i Kolubarski okrug. Snažna oblačnost stiže i do Podrinja donoseći jake padavine, a u zoni pljuskova i olujni vetar, dok je obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio grad, javio je RTS.

  Očekuje se da oblačnost iz BiH zahvati Podrinje, navodi RHMZ.

  Nevreme praćeno grmljavinom, jakim vetrom i pljuskom zahvatilo je Sombor, Apatin i okolna sela.

  U toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom.

  Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.

  Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme od 20 do 40milimetara, lokalno i više.

  U četvrtak, se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.

  Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 22. i 23. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa, dok su na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća lokalna izlivanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija