• Novi paket mera za dugoročno nezaposlene sprovodi se i u Pančevu

  Nacionalna služba za zapošljavanje uputila je javne pozive za novi paket mera namenjenih dugoročno nezaposlenima, putem kog deli subvencije za samozapošljavanje. Ovaj poziv je otvoren do 11. marta 2024, a ostali javni pozivi trajaće do 31. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi paket mera za dugoročno nezaposlene sprovodi se i u Pančevu

  Paket mera sprovodi se u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada” – IPA 2020, koji se sprovode u četiri filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje, saopštila je NSZ.

  Onaj paket mera koji se odnosi na dugoročno nezaposlene sprovodiće se kroz nekoliko javnih poziva: za realizaciju mere obuka na radnom mestu za dugoročno nezaposlene uz subvenciju za zapošljavanje, potom javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene sa invaliditetom bez radnog iskustva. Tu je i javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih, kao i javni poziv poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih.

  Projekat je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]