• Novoizabrane sudije položile zakletvu u Narodnoj skupštini

  Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednicama Visokog saveta sudstva održanim 12. oktobra, 2. novembra i 16. novembra 2023. godine, položile su zakletvu pred predsednicom Vrhovnog suda Jasminom Vasović i predsednikom Narodne skupštine Republike Srbije Vladimirom Orlićem.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novoizabrane sudije položile zakletvu u Narodnoj skupštini
  Foto: Pixabay

  Tekstom zakletve, sudije su se obavezale da će svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu, po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi, saopštila je Narodna skupština.

  Svečanom činu polaganja zakletve, koji je upriličen u Domu Narodne skupštine, prisustvovale su predsednica Visokog saveta sudstva Zorana Delibašić i članica VSS Snežana Bjelogrlić.

  Zakletvu su položile sudije osnovnih sudova u Bačkoj Palanci, Boru, Vrbasu, Velikoj Plani, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Mionici, Novom Pazaru, Paraćinu, Pančevu, Pirotu, Subotici, Sjenici, Smederevu i Trsteniku, sudije prekršajnih sudova u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Zaječaru, Jagodini, Kikindi, Kraljevu, Negotinu, Požegi, Prijepolju, Raški, Subotici, Smederevu, Užicu.

  Takođe, zakletvu su položile i sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, Drugog osnovnog suda u Beogradu i Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]