• Objavljena rešenja testa iz matematike

  Učenici osmog razreda u osnovnim školama polagali su test iz matematike u okviru završnog ispita.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljena rešenja testa iz matematike
  Foto: Pixabay
  Rešenja testa možete pogledati OVDE.
   
  Završni ispit iz matematike na kraju osnovne škole polagalo je danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, u drugom danu polaganja male mature, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.
  Učenici osmog razreda juče su polagali završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra će polagati test iz predmeta po izboru.
   
  Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs biće objavljeni u subotu, 22. juna, a tog dana će roditelji učenika moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.
  Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala, ali i neposredno u školi, 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.
   
  Ministarstvo je najavilo da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biti 2. jula.
   
  Kako je najavljeno, upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Uhapšen lekar u Kragujevcu, uzeo mito za carski rez

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Đ. M. […]