• Od danas niže cene struje za privredu, ove godine bez poskupljenja za domaćinstva

  Cene električne energije za privredu od danas će biti niže za oko 20 odsto.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od danas niže cene struje za privredu, ove godine bez poskupljenja za domaćinstva
  Foto: Pixabay

  Kako navodi Dušan Živković, v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije, cene će biti značajno niže od do sada ograničene cene od 119,67 evra po megavat-satu.

  „U procesu pregovaranja sa svakim pojedinačnim kupcem cena je formirana na osnovu više faktora, kao što su ukupna potrošnja, dijagram potrošnje, kao i prilike natržištu. Tokom pregovaranja, Elektroprivreda Srbije nudi više opcija ugovaranja cena, perioda snabdevanja, pa i mogućnost usklađivanja cena električne energije sa tržišnim kretanjima tokom ugovorenog perioda snabdevanja, koje kupci mogu odabrati u skladu sa svojim potrebama“, pojašnjava Živković.

  EPS je, tokom krize kada su cene na berzama bile astronomski visoke i išle i do 260 evra po megavat-satu, zajednički sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, ograničavanjem cena struje zaštitio privredu od ekstremnih skokova cena energenata u celom svetu.

  „Završetak energetske krize na tržištu električne energije u Evropi prouzrokovao je pad cena električne energije na referentnim berzama i konačnu stabilizaciju veleprodajnih cena i zbog toga je prestala potreba za ograničavanjem maloprodajnih cena na tržištu u Republici Srbiji“, rekao je prvi čovek EPS-a.

  On je ponovio da cena električne energije za domaćinstva ostaje ista i da neće biti poskupljenja ove godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]