• Od danas obavezne nalepnice za električne trotinete

  Od danas se primenjuju nove odredbe Zakona o bezbednosti javnog saobraćaja, prema kojima je vožnja električnih trotineta moguća samo ukoliko na njemu postoji identifikaciona nalepnica, u suprotnom slede kazne, preneo je portal Nova.rs.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od danas obavezne nalepnice za električne trotinete
  Foto: PIxabay

  Vlasnici električnih trotineta imali su dva meseca vremena da registruju svoja vozila, a osim nalepnica, vozači električnih trotineta dužni su da na sebi imaju prsluk svetle boje, takozvani marker i makar biciklističku kacigu, kao sredstvo zaštite.

  Većina stvari koje važe za bicikliste važiće i za vozače električnih trotineta, pa je tako predviđeno da voze biciklističkim stazama tamo gde ih ima, kolovozom tamo gde nema biciklističkih staza, a zabranjena je i vožnja više osoba.

  Među propisima koji su sa biciklista preslikani na vozače trotineta je i da ne smeju da voze trotoarom i pešačkim zonama.

  Kazna za vožnju trotineta bez nalepnice je 10.000 dinara, za vožnju brzinom većom od 10 kilometara na sat na pešačko-biciklističkoj stazi je 3.000 dinara, koliko i vožnja sa slušalicama na oba uha.

  Vožnja dva ili više lica na trotinetu koštaće nesavesnog vozača 5.000 dinara, trotoarom i drugim nedozvoljenim površinama 10.000, koliko i vožnja bez osvetljenja ili svetloodbojnog prsluka.

  Za vožnju po auto-putu ili motoputu kazna je 100.000 dinara, a može se izreći i zatvorska kazna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Uhapšen lekar u Kragujevcu, uzeo mito za carski rez

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Đ. M. […]