• Od septembra policajci u školama, dodatni čas za osnovce

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Učenici četvrtog i šestog razreda osnovne škole od naredne školske godine imaće jednom mesečno fakultativni čas o bezbednosti, a predavači će im biti policajci. 

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali su u ponedeljak Protokol o saradnji na programu „Osnove bezbednosti dece“ u Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” Beograd.

  Cilj programa je sticanje novih i unapređenje postojećih znanja, veština i stavova radi podizanja bezbednosne kulture učenika. Nastavu će realizovati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  koji poseduju znanja i veštine iz oblasti koje se izučavaju, kao i penzionisani pripadnici MUP-a. Oblasti koje će biti realizovane kroz nastavu su: bezbednost dece u saobraćaju; policija u službi građana; nasilje kao negativna pojava; prevencija i zaštita dece od opojnih droga i alkohola; bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža; prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima; zaštita od požara i zaštita od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

  Program je korak dalje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, rekao je ministar Šarčević i dodao da će edukacija biti  dragocena i deci i roditeljima, jer je mnogo bezbednosnih rizika.
  ”Sada je na nama  da mnogo više napora usmerimo na problem vršnjačkog nasilja. U planovima za narednu školsku godinu veliku pažnju smo posvetili jačanju školskih timova psihologa i pedagoga”, rekao je Šarčević.

  Program „Osnovi bezbednosti dece“ biće realizovan u školskoj 2017/18. godini kroz čas odeljenske zajednice, jedan mesečno, sa učenicima četvrtog i šestog razreda osnovne škole.

  Svako dete koje prođe kroz ovaj program biće bezbednije i sigurnije, rekao je ministar Stefanović i naglasio da je policija tu da zaštiti decu.

  ”Hoćemo da steknete najvažnija znanja o bezbednosti u saobraćaju, o delovanju u vanrednim situacijama, hoćemo da iskorenimo drogu iz škole”, poručio je Stefanović.

  Nakon potpisivanja protokola pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova predstavili  su učenicima beogradskih osnovnih škola šta ih očekuje od septembra u okviru  programa ”Osnove bezbednosti dece”.

  Učenici četvrtog i šestog razreda osnovne škole od naredne školske godine imaće jednom mesečno fakultativni čas o bezbednosti, a predavači će im biti policajci. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]