• Određen pritvor ginekologu iz Sremske Mitrovice osumnjičenom za akušersko nasilje

  Ginekologu M. M. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičenom za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara je određen pritvor, potvrđeno je „Tanjugu“ u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Sremskoj Mitrovici.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Određen pritvor ginekologu iz Sremske Mitrovice osumnjičenom za akušersko nasilje
  Foto: Pixabay

  U VJT u Sremskoj Mitrovici je, kako je potvrđeno Tanjugu, priveden M. M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi iz 259. st. 2. u v. sa čl. 251. st. 1. KZ, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo 12. januara u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je Tanjugu u VJT u Sremskoj Mitrovici.

  Osumnjičeni je salušan, nakon čega je mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku – zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

  Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu.

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

  Jedna porodilja iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prethodno je na Fejsbuku objavila da je M. M. odgovoran za smrt njene bebe. Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je lekar tokom porođaja naneo fizičke povrede, da joj je pretio i vređao je „na nacionalnoj osnovi“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]