• Održan sastanak o pravilnicima za ocenjivanje u osnovnim i srednjim školama

  Predstavnici Ministarstva prosvete održali su danas sastanak sa predstavnicima Pedagoškog društva Srbije, Društva psihologa Srbije i Aktivom psihologa i pedagoga zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na kome su razgovarali o pravilnicima za ocenjivanje u osnovnoj i srednjoj školi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan sastanak o pravilnicima za ocenjivanje u osnovnim i srednjim školama
  Foto: Pixabay

  Na sastanku je zaključeno da će se tokom drugog polugodišta pratiti primena Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnoj školi i primena Pravilnika za ocenjivanje učenika u srednjoj školi, kao i da će Ministarstvo prosvete prikupljati povratne informacije o primeni ovih podzakonskih akata iz škola, ali i od strukovnih udruženja, kako bi se sagledali rezultati i efekti primene novih propisa, a odluka bila u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

  S obzirom da ova strukovna udruženja školskih psihologa i pedagoga nisu bila članovi radnih timova za izradu ovih podzakonskih akata, na sastanku je dogovoreno da ubuduće budu neizostavni deo radnih grupa za izradu propisa koja se odnose na proces obrazovanja i vaspitanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]