• Održan šesti protest koalicije SPN ispred RIK-a

  Koalicija „Srbija protiv nasilja“ (SPN) održala je večeras još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je za to vreme zaustavljen.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan šesti protest koalicije SPN ispred RIK-a
  Foto: Pixabay

  Predstavnici koalicije SPN obratili su se ispred RIK-a i istakli da neće odustati od svojih zahteva da se ponište izbori na svim nivoima i ažuriraju birački spiskovi, kao i da će nastaviti da, kako kažu, brane izbornu volju građana.

  Na skupu su bili predstavnici koalicije SPN Dragan Đilas, Janko Veselinović, Miroslav Aleksić, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Mila Popović, Vladimir Obradović, Dragana Rakić.

  U isto vreme održana je i sednica RIK-a na kojoj je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao da RIK ne može raspisivati nove izbore u Beogradu.

  „U više navrata sam pojašnjavao da RIK ne može, ni na koji način, da bude uključena u sprovođenje aktuelnog izbornog postupka u Beogradu, a još manje da utiče na raspisivanje novih izbora“, rekao je Dimitrijević tokom sednice RIK, na kojoj se raspravljalo o zahtevu koalicije „Srbija protiv nasilja“ za raspisivanjem i sprovođenjem novih izbora za Skupštinu Grada Beograda.

  Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.

  Tepić je tada počela štrajk glađu, koji će, kako je rekla, nastaviti do ispunjenja zahteva, a u tom vidu protesta, pridružile su joj se i dve narodne poslanice, Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, kao i profesor prava Janko Veselinović i predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija