• Olivera Zekić: Da je SNS tražio bilo šta od REM-a, rekla bih mu – odbij u troskocima

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Predsednica REM-a Olivera Zekić izjavila je da vlast nije pritiskala to telo prilikom dodela nacionalnih frekvencija, već da su to činili N1 i Nova S.
   
  Da, od prvog dana. I u tome su N1 i Nova S prednjačile, iako zakon to izričito zabranjuje. Ako pitanje insinuira da li je bilo pritisaka vladajućih stranaka, toga zaista nije bilo. Da je Srpska napredna stranka tražila bilo šta od nas, moj odgovor bi bio isti kao i za opozicione stranke i medije – odbij u troskocima„, rekla je Zekić za list Danas na pitanje da li je bilo pritisaka sa strane prilikom odlučivanja.
  Odgovarajući na pitanje zašto N1 nije dobio nacionalnu frekvenciju, rekla je da će se čitati u obrazloženju veoma brzo zašto neko nije dobio njihove glasove.
   
  Takođe, zamolila sam odmah posle naše sednice, da se manemo politizacije, jer joj u ovome i nije mesto. Baš kao ni toj podeli na ove i one. Mediji imaju pravo da se opredele, to pravo su iskoristile i N1 i Nova S otvoreno navijajući za određene političke opcije, ali to, pošto jeste njihovo pravo, nije uticalo na našu odluku„, rekla je Zekić.
   
  Ona je rekla da očekuje da „ovaj saziv Skupštine omogući REM-u da sam naplaćuje kazne onima koji počine prekršaj, jer veruje da bi ta mera veoma brzo imala ozbiljne rezultate“.
   
  Takođe očekuje da „sve televizije, i one sa nacionalnom pokrivenošću i one koje su na kablu, pa i one koje su van naše jurisdikcije, urade sve da se smanje tenzije i da se medijska scena unormali“.
   
  Za početak, možda ne bi bilo loše i da se prestane sa tim čeprkanjem po stvarima koje su završene. Oni koji su počinili prekršaje za to su kažnjeni, oni koji budu činili prekršaje u budućnosti takođe će biti kažnjeni, osim Nove S i N1 koje će i dalje moći da rade šta hoće, bez straha da bi mogle da odgovaraju„, rekla je Zekić.
   
   

  Predsednica REM-a Olivera Zekić izjavila je da vlast nije pritiskala to telo prilikom dodela nacionalnih frekvencija, već da su to činili N1 i Nova S.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Danas je Svetski dan volontera

  Odlukom Generalne skupštine UN iz 1985. godine Međunarodni dan volontera obeležava se kao podsećanje na formiranje programa UN za volontere.

  Od 1. februara stižu penzije iz Australije

  Svi oni koji su deo radnog staža ostvarili u Australiji ili Australijanci koji su radili u Srbiji, moći će od 1. februara naredne godine da računaju na isplatu penzije. Naime tada na snagu stupa sporazum između Srbije i Australije o socijalnoj sigurnosti, potvrdili su u Ministarstvu rada.