• Originalni pokloni za celu porodicu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Decembar je mesec kada imamo puno mogućnosti i prilika za kupovinu poklona. Iako je to nekada stresno sa druge strane to je lepa stvar kada imamo priliku da obradujemo nekoga lepim i originalnim poklonom.
   
  Upravo zbog toga, grad Pančevo u saradnji sa Turističkom organizacijom organizovalo je sedmi novogodišnji bazar kako bi ne samo pomoglo svojim sugradjanima prilikom kupovine poklona, već i ulepšalo praznike. Delikates, kuvano vino, medovača, originalni suveniri, ručno izradjeni ukrasi, ali i pokloni pre najbliže, nudio je veliki broj pančevačkih proizvodjača, udruženja i društava od 28. – 30. decembra. Ovo sve i još puno toga posetioci su imali priliku da vide i kupe na novogodišnjem trgu koji je bio postavljen ispred zgrade opštine. Jedna od mnogobrojnih tezgi pripadala je i veziljama Slovačkog kulturno prosvetnog društva Detvan iz Vojlovice. Ove vredne i spretne žene pripremile su razne kolače, medenjake, tradicionalne raznobojne vezove, ručno izradjene ukrase, tkane stvari, brusene čaše i još mnogo toga. Bila je to još jedna prilika da prezentuju celogodišnji posao, kreativnost, napor i spretnost. 
   
  Iako nisu prodali sve što su pripremili, izrazili su zadovoljstvo posetom, ipak im je ovo bila dobra reklama, pored toga dobro su se zabavile, razmenile iskustvo i ideje za dalja stvaranja.
   

   

  Decembar je mesec kada imamo puno mogućnosti i prilika za kupovinu poklona. Iako je to nekada stresno sa druge strane to je lepa stvar kada imamo priliku da obradujemo nekoga lepim i originalnim poklonom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ko od frilensera nije podneo poresku prijavu plaća i zateznu kamatu

  Ukoliko frilenseri nisu podneli poresku prijavu do kraja oktobra ove godine, na raspolaganju im je mogućnost podnošenja neblagovremene poreske prijave. To znači da, pored poreza i doprinosa, treba da izračunaju i plate zateznu kamatu, čiji iznos zavisi od visine prijavljenih prihoda i broja dana kašnjenja.

  Zemljotres u Petrovcu na Mlavi

  Zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale pogodio je danas u 9:47 Petrovac na Mlavi, objavio je Republički seizmiološki zavod.

  Pravo na dostojanstvenu smrt: Šta je eutanazija i kako zakon u Srbiji gleda na ubistvo iz samilosti

  Kada govorimo o eutanaziji neizbežno je i moralno pitanje o tome da li imamo pravo da nekoga usmrtimo, kao i da li se iza ovog čina kriju opasnosti za zloupotrebu? Do sada su u Evropskoj uniji aktivnu eutanaziju omogućile Holandija, Belgija, Portugal, Španija i Nemačka. Van Evropske unije, to je moguće u Švajcarskoj, a pasivna eutanazija je moguća u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i Austriji. Međutim, u Srbiji trenutno ne postoji zakon koje omogućava ovaj izbor.

  Svako peto dete u Srbiji doživelo neki oblik seksualnog uznemiravanja, trauma ostaje do kraja života i nosi posledice

  U akciji Evropola i Interpola, pre nekoliko dana, u više zemalja uhapšeno je 39 seksualnih predatora. Srbija je u toj akciji pružila podršku, ali na teritoriji naše zemlje nije bilo privođenja. Iz kandži zlostavljača spaseno je troje dece, koja su bila deo lanca trgovine ljudima. U Srbiji se godišnje prijavi najmanje 400 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, a sve češće žrtve postaju i manipulacijom fotografija i snimaka uz pomoć veštačke inteligencije. Trauma koju deca dožive ostaje do kraja života i nosi brojne posledice.