• Ovo su najsrećnije zemlje za život: Srbija na 43. mestu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Finska je peti put zauzela mesto najsrećnije zemlje za život, dok je Srbija 43. među 146 rangiranih, navodi se u Izveštaju o svetskoj sreći (World Happiness Report).
   
  Među deset najsrećnijih zemalja ove godine su Danska, Island, Švajcarska, Holandija, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael i Novi Zeland.
  Izveštaj o sreći u svetu procenjuje 146 zemalja i uzimaju se u obzir indikatori kao što su očekivani životni vek, socijalna podrška, korupcija i drugi.
  Od zemalja regiona, najsrećnije mesto za život je Slovenija, koja se nalazi na 22. mestu, zatim Srbija na 43, Hrvatska 47, BiH 67, Crna Gora 75, Severna Makedonija 89.
   
  U odnosu na prošlu godinu, od zemalja regiona jedino su BiH i Crna Gora pale za nekoliko mesta. Slovenija je prema prošlogodišnjem izveštaju bila na 29. mestu, Srbija 48, Hrvatska 60, BiH na 64, Crna Gora na 70, a Severna Makedonija na 94. mestu.
   
  Amerika je pala na 16. mesto sa prošlogodišnjeg 14, Velika Britanija je na 17, u odnosu na prošlogodišnje 18, a Francuska bez promena na 20. mestu.
   
  Od zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, najbolje pokazatelje imaju Litvanija i Estonija, na 34. i 36. mestu, zatim Moldavija 62, Kirgizija 64, Belorusija 65, Turkmenistan 78, Rusija na 80. u odnosu na prošlogodišnje 60. mesto, prenose RIA novosti.
   
  Najnesrećnije zemlje, prema mišljenju UN, su Avganistan, koji je na poslednjem mestu, i Liban.
   
  Prvi svetski izveštaj o sreći objavljen je 2012. godine.

  Finska je peti put zauzela mesto najsrećnije zemlje za život, dok je Srbija 43. među 146 rangiranih, navodi se u Izveštaju o svetskoj sreći (World Happiness Report).

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  PIO fond: Pokušaj prevare penzionera

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

  Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta

  Već je poznato da je odnedavno lek Ozempik jedan od traženijih na tržištu lekova, ali ne samo zbog toga što se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, već zbog toga što ga mnogi, bez saveta i preporuke lekara koriste kako bi smršali. To je dovelo do nestašice tog leka i u apotekama kod nas, a poslednjih dana priča je otišla još dalje uz informacije da se pojavio i falsifikat Ozempika. Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta, a u našoj zemlji to je čak i zakonom zabranjeno, poručuju stručnjaci.

  U četvrtak počinje 15. Filmski festival Merlinka

  Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka počinje sutra, 7. decembra u 20 časova svečanim otvaranjem u Domu Omladine Beograda. Na otvaranju će, uz predstavljanje programa festivala, biti obeleženo i 20 godina od smrti Vjerana Miladinovića Merlinke, po kome je festival i dobio ime. Prisutnima će se obratiti Daniel Emeri, ambasador Australije u Srbiji, i australijsko-makedonski reditelj Goran Stolevski, koji će otvoriti festival.