• Pančevac Sava Veselinović predstavljao Srbiju na Evropskom timskom prvenstvu u društvenim igrama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO, 14. avgust – Naš sugrađanin, Sava Veselinović, predstavljao je Srbiju na Evropskom timskom prvenstvu u društvenim igrama (The European Team Championships – ETC), koje se, od 3. do 7. avgusta, održalo u Atini.

  Srpska reprezentacija je u polufinalu izgubila od Velsa, pa, nakon toga, od Italije, što ju je dovelo do konačnog četvrtog mesta. Na listama pojedinačnih igrača, jedan od naših predstavnika osvojio je prvo mesto, jedan sedmo i još jedan šesnaesto, a Sava je izbio na dvadeset prvo mesto od ukupno četrdeset osam.

  „Malo sreće i boljeg uparivanja sa protivnicima je falilo da uzmemo neku od medalja, ali šta je tu je”, rekao je Sava Veselinović za 013info.

  Evropsko timsko prvenstvo (ETC), jedno je od najvećih svetskih takmičenja u društvenim igrama, koje čini nekoliko sistema igara. Između ostalih, na ovom takmičenju se igra Warhammer, 9th Age i Flames of War. Jedno od takmičenja ove godine bilo je u X-wing-u. Srbija je ove godine imala reprezentaciju u skoro svim sistemima, a za svaki je ona formirana na drugi način. Za X-wing, u kom se Sava takmičio, održana su dva kruga kvalifikacija u Beogradu i Novom Sadu, nakon čega su se zbirom poena sa oba turnira rangirali igrači u 3 frakcije: Pobunjenici, Imperija i Šljamovci.

  Sava je svoje mesto u Pobunjenicima osvojio pobedom na takmičenju u Novom Sadu. Reprezentaciju u X-wingu činilo je 6 igrača, po 2 iz svake frakcije. Za prvenstvo su se pripremali organizovanjem turnira u Beogradu, Novom Sadu i jednom u Pančevu, u Klubu ljubitelja igara i fantastike D20.

  „Tamo smo otišli relativno u nepoznanicu, jer sve ostale države koje su imale timove – Grčka, Turska, Engleska, Španija, Italija, Poljska – imaju ogromne igračke scene; čak i po 2000 aktivnih kompetativnih igrača, dok je X-wing scena u Srbiji skromna i ima manje od 100 aktivnih igrača”, izjavio je Sava.

  Na samom takmičenju, u petak, održan je turnir u pojedinačnoj konkurenciji, što je bio pripremni teren za sve igrače. Turnir u timskoj konkurenciji održan je u subotu i nedelju, što je bio najvažniji deo takmičenja.

  Naš sugrađanin, Sava Veselinović, predstavljao je Srbiju na Evropskom timskom prvenstvu u društvenim igrama (The European Team Championships – ETC), koje se, od 3. do 7. avgusta, održalo u Atini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Sindikati traže povećanje plata prosvetnim radnicima

  Reprezentativni sindikati u prosveti saopštili su danas da očekuju hitno zakazivanje sastanka o povećanju plata prosvetnim radnicima, jer dogovoreni, koji je trebalo da bude održan 15. jula, nije […]