• Počelo suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“

  U Višem sudu u Beogradu počelo suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro dece i čuvara te škole. Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je uoči početka suđenja da očekuje zakonito i fer suđenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počelo suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“
  Foto: Pixabay

  U Palatu pravde, ispred koje je veliki broj novinara, u pratnji advokata došla je M. K., majka dečaka koja je u ovom predmetu optužena za držanje i nošenje oružja, dok će njegovog oca V. K. dovesti iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja 3. maja prošle godine.

  „Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret po osnovu predloženih dokaza tužilaštva i izreći predložene kazne zatvora“, rekao je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović uoči početka suđenja.

  Suđenju će prisustvovati i dvojica postupajućih tužilaca Nikola Uskoković i Ivan Jevtić, kao i članovi porodice ubijenih, koji su u ovom predmetu oštećeni.

  Na početku suđenja sud bi trebalo da odluči o predlogu tužilaštva da se sa glavnog pretresa isključi javnost zbog zaštite interesa malolenih lica.

  Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge te da se optuženi izjasne o krivici. Suđenje je zakazano i za sutra.

  Tužilaštvo za oca dečaka predložilo kaznu od 12 godina zatvora

  Pored oca V. K. i majke M. K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

  Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud V. K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku M. K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ R. I. i instruktora u tom klubu N. M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

  V. K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

  Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka M. K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

  Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

  Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematrrijalne štete usled smrti bliskog lica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]