• Počeo 26. protest „Srbija protiv nasilja“

  Ispred Skupštine Srbije u Beogradu oko 18 časova počeo je 26. protest pod nazivom „Srbija protiv nasilja“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počeo 26. protest „Srbija protiv nasilja“
  Foto: Pixabay

  Ispred Skupštine Srbije u Beogradu oko 18 časova počeo je 26. protest pod nazivom „Srbija protiv nasilja“.

  Oko 17.55 saobraćaj je zatvoren ispred zgrade Skupštine Srbije u pravcu ka Trgu Nikole Pašića.

  Kako javlja reporter N1, jedan od govornika na večerašnjem protestu trebalo bi da bude Nebojša Zelenović iz Moramo-Zajedno.

  Građani su blokirali i saobraćaj u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra.

  Kako je najavljeno, plan je da okupljeni građani šetaju do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde će izraziti svoje nezadovoljstvom radom te medijske kuće.

  Protestanti će krenuti Dečanskom, pa zatim Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade RTS-a, koja se nalazi u Takovskoj ulici.

  Podsećamo, protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

  Među zahtevima protesta su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, kao i smenjivanje rukovodstva RTS, kao i objektivno izveštavanje i ravnomerna zastupljenost predstavnika vlasti i opozicije na toj televiziji. Traži se i smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija