• Podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

  Podeljeno je svih 100.000 vaučera za subvencionisani zimski odmor u Srbiji u vrednosti od 10.000 dinara, izjavio je danas za Tanjug vršilac dužnosti generalnog direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji
  Foto: 013info

  „Redovi u Takovskoj su sinoć nagoveštavali da će u rekordnom roku biti podeljeni vaučeri. Nisam očekivao da će se to desiti ujutru za manje od dva sata, ali već u 9.58 sati svi vaučeri su bili podeljeni“, kazao je Đorđević.

  Kako je naveo, Vlada Srbije je ovom odlukom odredila pravo vreme i pravi iznos.

  „Mislim da će to biti dobro za naš turizam, kao i za naše građane koji će moći na jedan prihvatljiviji način da odmore“, rekao je Đorđević i dodao da je sve proteklo u najboljem redu, bez ikakvih problema.

  Istakao je da je Vlada Srbije ove godine uključila veći broj ugostitelja, s obzirom da je prošle godine, usled velike tražnje, bilo manjka kapaciteta.

  „Prošle godine oni kapaciteti koji su bili najzanimljiviji su prvi popunjeni, tako da ljudi nisu znali gde da odu“, kazao je Đorđević.

  Na pitanje koja kategorija građana je bila najzainteresovanija za vaučere, Đorđević je rekao da još uvek nema tu informaciju.

  Dodao je da je za vaučere za subvencionisani zimski odmor počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije, koje rade 24 sata, a nastavljeno je jutros po otvaranju više od 1.500 ekspozitura širom zemlje.

  U sistemu dodele vaučera učestvovalo je oko 4.400 ugostitelja širom Srbije, a najveće interesovanje bilo je za banjske centre, pre svega za Sokobanju i Vrnjačku banju, a potom za Zlatibor kao planinski centar.

  Pravo na korišćenje vaučera imaju zaposlena lica sa primanjima ispod 80.000 dinara, nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, penzioneri, lica koja su starija od 65 godina, a nisu ostvarila pravo na penziju, studenti, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava i korisnici dodataka za negu drugog lica.

  Subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, niti u mestu studiranja.

  Pošta Srbije će vaučere dostaviti na adresu kao vrednosno pismo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]