• Podrška kompanije NIS Domu zdravlja Niš

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema i za potrebe Doma zdravlja Niš. Služba za zdravstvenu zaštitu žena ove ustanove dobila je novi ultrazvučni aparat vredan 5 miliona dinara, a projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ koji je kompanija NIS prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“, sa ciljem pružanja doprinosa nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. 

  Zahvaljujući ovom savremenom ultrazvučnom aparatu, pružanje medicinskih usluga svim pacijentima u Nišu, a pre svega ženama u reproduktivnom periodu, biće znatno unapređeno. Broj dosadašnjih pregleda u toku godine je udvostručen, a vreme čekanja na preglede značajno skraćeno. Ovo je ujedno i podrška zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Niš, koji će biti u mogućnosti da pruže kvalitetnije preglede svim svojim građanima, ali i da unaprede segment preventivne i pravovremene dijagnostike uz precizne i pouzdane rezultate.

  Povodom nabavke nove opreme, Dom zdravlja su obišli Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, u pratnji prof. dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja Niš.

  Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, istakla je da saradnja lokalne samouprave sa kompanijom NIS traje već 14 godina.

  „Za to vreme kompanija NIS nas je podržala sa ukupno 79 projekata vrednih 80 miliona dinara. Ovo je zaista važan poklon za naš Dom zdravlja i nije bilo ni trenutka dvoumljenja za koju zdravstvenu ustanovu ćemo da se opredelimo s obzirom na to da podržavamo roditeljstvo i da je ovo prvi korak gde buduće mame dolaze. Verujemo da će nam se narednih godina u Nišu rađati što više dece i zahvaljujemo NIS-u kao odgovornoj kompaniji. Verujemo da će nas NIS podržati i u narednoj godini, da opremimo jednu od najvećih škola u našem gradu“, rekla je gradonačelnica.

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a izrazio je zadovoljstvo zbog realizovanog projekta i podrške Domu zdravlja.

  „Veoma sam srećan što oprema koju smo nabavili značajno pomaže u radu lekara Doma zdravlja Niš. Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“. Ne mislimo samo na nove izvore energije i nove tehnologije, mi osluškujemo zajednicu i naše sugrađane i vraćamo deo našeg profita zajednici. Shvatili smo da budućnost nije samo u tehnologijama, jer su ljudi zapravo budućnost. I ako sada pričamo o povećanju nataliteta, mi pričamo o budućnosti. Imamo još mnogo zajedničkih planova i zajedničkih projekata i nećemo odustati od toga, već ćemo dodatno unapređivati našu saradnju“, kazao je Smirnov.

  Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš, zahvalio je kompaniji NIS i istakao značaj koji donirani ultrazvučni aparat ima u radu sa pacijentima.

  „Ovaj aparat je za period od 11 meseci uradio skoro 11.000 ultrazvučnih pregleda, od toga je 1.600 pregledanih porodilja, a 4.850 trudnica, dok je ostalo urađeno kod žena koje su se javile na preglede. To je od izuzetnog značaja jer Niš nema sekundarni nivo zdravstvene zaštite i taj posao preuzima Dom zdravlja“, istakao je Jerkan.

   

  „Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je realizovano više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Niš je deo programa „Zajednici zajedno“ od njegovog početka. Do sada je u okviru ovog Programa u Nišu realizovano 79 projekata u koje je uloženo ukupno 80 miliona dinara.
  Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“  uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. 

  Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ 

   

   

   

  Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  PIO fond: Pokušaj prevare penzionera

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

  Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta

  Već je poznato da je odnedavno lek Ozempik jedan od traženijih na tržištu lekova, ali ne samo zbog toga što se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, već zbog toga što ga mnogi, bez saveta i preporuke lekara koriste kako bi smršali. To je dovelo do nestašice tog leka i u apotekama kod nas, a poslednjih dana priča je otišla još dalje uz informacije da se pojavio i falsifikat Ozempika. Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta, a u našoj zemlji to je čak i zakonom zabranjeno, poručuju stručnjaci.

  U četvrtak počinje 15. Filmski festival Merlinka

  Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka počinje sutra, 7. decembra u 20 časova svečanim otvaranjem u Domu Omladine Beograda. Na otvaranju će, uz predstavljanje programa festivala, biti obeleženo i 20 godina od smrti Vjerana Miladinovića Merlinke, po kome je festival i dobio ime. Prisutnima će se obratiti Daniel Emeri, ambasador Australije u Srbiji, i australijsko-makedonski reditelj Goran Stolevski, koji će otvoriti festival.