• Policijski sindikat: Krivične prijave protiv čelnika MUP-a

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko zaposlenih u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a podnelo Višem javnom tužilaštvu šest krivičnih prijava protiv državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića i pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića zbog, kažu, zloupotrebe službenog položaja u javnim nabavkama.

   

  Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je da je na adresu sindikata stigao dopis podnosilaca krivičnih prijava u kojem se navodi da su u periodu od 5. septembra 2016. do 6. jula 2017. godine potpisivali ugovore o spornim tenderima za nabavku svežeg mesa i prerađevina od mesa u vrednosti od 150 miliona dinara. Krivične prijave protiv dvojice službenika MUP-a podnete su i zbog postupka javne nabavke tonera za štampače i reciklažu štampača čija je vrednost 482 miliona dinara.
   
  U krivičnim prijavama koje su dostavljene PSS-u navodi se da je Miličković depešom ministra policije Nebojše Stefanovića bio zadužen i odgovoran za rad Sektora za materijalno-finansijske poslove. „U prijavi smo naveli da verujemo da ministar Stefanović nema ništa sa ovim malverzacijama. Ako se ispostavi da je znao i odobrio ovo, molimo vas da tražite i njegovu odgovornost“, piše u dopisu podnosilaca krivičnih prijava.
   
  Mijailović je naveo da su se zaposleni obratili za pomoć PSS kojem je u interesu, kako je istakao, da u policiji rade čestiti i pošteni ljudi koji neće zloupotrebljavati svoj položaj i „isisavati novac iz budžeta“.
   
  Iz sindikata su kritikovali i izmene Zakona o policiji koje, kako je rečeno, priprema radna grupa ministarstva policije i ocenili da su te dopune totalitarističke.
   
  „Ako je neko prijavio policajca da navodno nije nosio šapku, možemo ga snimati dan i noć bez obzira da li je napravio prekršaj ili ne“, naveli su kao primer. Pokušaj apsolutnog nadzora građana u PSS-u vide i u novom članu koji će organima državne uprave dozvoljava da postave sisteme inteligentnog video nadzora i druge sisteme koji će moći da koriste policajci, ali u kojim slučajevima će to da se sprovodi podzakonskim aktom uređivaće ministar policije.
   
  Takođe, ukazuju i na odredbu koja predviđa da se bezbednosne provere vrše za lica koja stanuju, borave ili rade u neposrednoj blizini bezbednosno štićenih lica.
   
  Miličković: PSS obmanjuje javnost
   
  Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković odbacio je navode na njegov račun kao netačne.
   
  „Optužbe Policijskog sindikata Srbije na moj i račun rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova ne predstavljaju ništa drugo nego još jedan politički pokušaj obmane građana iznošenjem brutalnih neistina“, naveo je Miličković u izjavi dostavljenoj medijima.
   
  Kako kaže, „svima je jasno da su predstavnici tog sindikata postali instrument u rukama pojedinih opozicionih lidera“. Pozvao je nadležne organe da detaljno provere sve navode iz anonimnih krivičnih prijava koje su podnete protiv rukovodstva MUP-a.
   
  „Nemamo šta da krijemo i neka se sve detaljno proveri. Ovo nije prvi put da neko pokušava da naruši ugled MUP i njegovog rukovodstva. Već ranije su podnosili anonimne krivične prijave oko nabavke tonera, a tužilaštvo je nakon detaljne istrage ustanovilo da je sve urađeno u skladu sa zakonom“, poručio je Miličković.

  Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko zaposlenih u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a podnelo Višem javnom tužilaštvu šest krivičnih prijava protiv državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića i pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića zbog, kažu, zloupotrebe službenog položaja u javnim nabavkama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]