• Ponovo odložena evakuacija konja sa Krčedinske ade

  Najavljeni nastavak evakuacije konja, koji su zbog porasta vodostaja ostali na Krčedinskoj adi, ponovo je odložen za sutra. Za danas je predviđeno da budu uhvaćeni konji koji su preplivali Dunav i razbežali se po atarima u Gardinovcima, njih oko 30.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ponovo odložena evakuacija konja sa Krčedinske ade
  Foto: 013info

  Konje sa Krčedinske ade, koji su pobegli ranije, vojska, stočari i nadležni iz „Vojvodinašuma“ pokušaće danas da vrate na adu.

  Goveda sa Krčedinske ade evakuisana su u prethodnim danima, a juče su na terenu bile veterinarske inspekcije.

  Prema rečima stručnog saradnika za sertifikaciju šuma i životnih sredina u „Vojvodinašumama“ Miljana Velojića, skela će ostati na Dunavu i sutra.

  „Stočari su nas zamolili da skelu ostavimo da bude pripravna i sutradan, da bi sutra prešli na adu i evakuisali preostale konje, kojih je ostalo između 70 i 100“, rekao je Velojić.

  U „Vojvodinašumama“ se nadaju da će konji biti evakuisani sutra, ali Velojić ukazuje da postoji i druga mogućnost – jer konji vole samoću, pa će ih biti teško uhvatiti.

  „Mi se nadamo da ćemo uspeti, ali kako vodostaj Dunava opada, moguće je i da sutra ostanu na Krčedinskoj adi jer su snabdeveni hranom, a snabdevenost hranom će sa opadanjem Dunava biti i veća“, rekao je Velojić.

  Na Krčedinskoj adi bilo je zarobljeno oko 200 grla stoke. Prvi dan su sa ade prevezene dve ture životinja posle brojnih problema, drugi dan jedna, a treći dan je bila pauza u evakuaciji životinja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]