• Poplave u Svrljigu, vanredna situacija proglašena u delu opštine

  Na delu teritorije opštine Svrljig u naseljima Svrljig, Niševac i Merdželat, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka proglašena je vanredna situacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poplave u Svrljigu, vanredna situacija proglašena u delu opštine
  Foto: MUP Srbije

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su na terenu gde prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu na crpljenju vode.

  Stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje i došlo je do opadanja nivoa Pravačkog potoka, jer je voda potoka probila bedem i uliva se u Svrljiški Timok.

  Ranije danas, pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi evakuisali su jednu osobu i domaće životinje iz naselja Svrljig gde se izlio Pravački potok.

  Sve snage zaštite i spasavanja su na terenu i preventivno se vrši punjenje džakova sa peskom od strane JKP Svrljig, radi zaštite bedema na Lukovičkom potoku, saopšteno je iz MUP-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]