• Potpisan dogovor o elektronskoj razmeni podataka iz PIO osiguranja Srbije i Bosne i Hercegovine

  Dogovorom koji su potpisali predstavnici Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije i Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (FZMIO) Bosne i Hercegovine uređena je elektronska razmena podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja između dve zemlje, objavio je dans Fond PIO.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potpisan dogovor o elektronskoj razmeni podataka iz PIO osiguranja Srbije i Bosne i Hercegovine
  Foto: Pixabay

  Ovim dogovorom i tehničkim protokolom o elektronskoj razmeni podataka omogućava se efikasno sprovođenje Sporazuma i Administrativnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju iz 2003. godine.

  Svrha potpisanih dokumenata je i smanjenje administrativnih troškova, sprečavanje neosnovanih isplata penzija i drugih davanja iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i kontrola podataka koji su predmet razmene.
  Dogovor su potpisali direktor Fonda PIO Relja Ognjenović i direktor Halil Subašić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U Srbiji žive 356.404 osobe sa invaliditetom

  U Sr­bi­ji ži­vi 356.404 oso­be sa in­va­li­di­te­tom, sve­do­če po­da­ci Re­pu­blič­kog za­vo­da za sta­ti­sti­ku (RZS) iz­ve­de­ni iz po­sled­njeg po­pi­sa sta­nov­ni­štva.

  Za vantelesnu oplodnju sa doniranim reproduktivnim ćelijama prijavilo se oko 2.000 žena

  Za godinu dana, koliko traje prijavljivanje za vantelesnu oplodnju o trošku države sa doniranim reproduktivnim ćelijama, od decembra prošle godine, preko e-Uprave, prijavilo se oko 2.000 žena koje žive u zajednici ili bez partnera. RFZO je do sada odobrio taj postupak za 866 žena, urađeno je 390 postupaka, a potvrđeno 75 trudnoća.

  Iznos sredstava iz javnih izvora za proglašene izborne liste 25,39 miliona RSD

  Iznos sredstava iz javnih izvora, koji se dodeljuje podnosiocima proglašenih izbornih lista za izbor narodnih poslanika Skupštine Srbije, koji su dali izjavu da će koristiti sredstva iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje, utvrđen je u visini od 25.394.444,44 dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.