• Potpisi na ugovore poslodavaca i kandidata iz programa Moja prva plata do 19. januara

  Programom „Moja prva plata“ predviđeno je da do 19. januara traje potpisivanje ugovora između poslodavaca i kandidata koji su se prijavili za učešće u ovom programu koji podrazumeva devetomesečno angažovanje mladih koji stiču prvo radno iskustvo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potpisi na ugovore poslodavaca i kandidata iz programa Moja prva plata do 19. januara
  Foto: Pixabay

  Kako je ranije objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, na javni poziv se odazvalo 9.449 poslodavaca koji su oglasili 16.482 radna mesta za 24.294 izvršilaca.

  Nakon obrade prijava poslodavaca, odobreno je 14.337 radnih mesta za 21.421 izvršilaca kod 8.119 poslodavaca a nakon sledeće faze, odnosno izbora kandidata od strane poslodavaca, mogućnost da se uključi u program će dobiti 7.650 mladih kod 4.570 poslodavaca na 7.462 radna mesta.

  Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara.

  Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]