• Predaja izbornih lista do nedelje: RiK do sada proglasio 10, PiK 4 liste

  Političke stranke, koalicije političkih stranaka, kao i grupe građana mogu do nedelje, 26. novembra da podnesu liste kandidata za parlamentarne izbore raspisane za 17. decembar, a Republička izborna komisija do sada je proglasila 10 izbornih lista.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predaja izbornih lista do nedelje: RiK do sada proglasio 10, PiK 4 liste
  Foto: Pixabay

  Proglašene su liste: „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, lista pokreta Dveri i stranke Zavetnici „Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga“, lista „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“, lista Saveza vojvođanskih Mađara, zatim liste „Srbija protiv nasilja“, „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – SPP – DSHV“, „SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin“ i „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“.

  Da bi izborna lista na parlamentarnim izborima bila proglašena potrebno je prikupiti 10.000 overenih potpisa građana koji podržavaju listu, dok je za manjinske stranke dovoljno 5.000 potpisa.

  Liste se mogu povući ili kandidati izostaviti sa proglašene liste do dana utvrđivanja zbirne izborne liste, odnosno do 1. decembra, do kada se zbirna izborna lista mora objaviti u Službenom glasniku.

  U nedelju, 17. decembra biće održani i lokalni izbori u 65 gradova i opština, kao i pokrajinski izbori.

  Pokrajinski izborna komisija proglasila je do sada četiri izborne liste – „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije“, “ Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ i „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]