• Predaja izbornih lista do nedelje: RiK do sada proglasio 10, PiK 4 liste

  Političke stranke, koalicije političkih stranaka, kao i grupe građana mogu do nedelje, 26. novembra da podnesu liste kandidata za parlamentarne izbore raspisane za 17. decembar, a Republička izborna komisija do sada je proglasila 10 izbornih lista.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predaja izbornih lista do nedelje: RiK do sada proglasio 10, PiK 4 liste
  Foto: Pixabay

  Proglašene su liste: „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, lista pokreta Dveri i stranke Zavetnici „Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga“, lista „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“, lista Saveza vojvođanskih Mađara, zatim liste „Srbija protiv nasilja“, „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – SPP – DSHV“, „SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin“ i „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“.

  Da bi izborna lista na parlamentarnim izborima bila proglašena potrebno je prikupiti 10.000 overenih potpisa građana koji podržavaju listu, dok je za manjinske stranke dovoljno 5.000 potpisa.

  Liste se mogu povući ili kandidati izostaviti sa proglašene liste do dana utvrđivanja zbirne izborne liste, odnosno do 1. decembra, do kada se zbirna izborna lista mora objaviti u Službenom glasniku.

  U nedelju, 17. decembra biće održani i lokalni izbori u 65 gradova i opština, kao i pokrajinski izbori.

  Pokrajinski izborna komisija proglasila je do sada četiri izborne liste – „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije“, “ Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ i „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  PIO fond: Pokušaj prevare penzionera

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

  Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta

  Već je poznato da je odnedavno lek Ozempik jedan od traženijih na tržištu lekova, ali ne samo zbog toga što se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, već zbog toga što ga mnogi, bez saveta i preporuke lekara koriste kako bi smršali. To je dovelo do nestašice tog leka i u apotekama kod nas, a poslednjih dana priča je otišla još dalje uz informacije da se pojavio i falsifikat Ozempika. Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta, a u našoj zemlji to je čak i zakonom zabranjeno, poručuju stručnjaci.

  U četvrtak počinje 15. Filmski festival Merlinka

  Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka počinje sutra, 7. decembra u 20 časova svečanim otvaranjem u Domu Omladine Beograda. Na otvaranju će, uz predstavljanje programa festivala, biti obeleženo i 20 godina od smrti Vjerana Miladinovića Merlinke, po kome je festival i dobio ime. Prisutnima će se obratiti Daniel Emeri, ambasador Australije u Srbiji, i australijsko-makedonski reditelj Goran Stolevski, koji će otvoriti festival.