• Pregled nedelje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Priznanje, proslave i obeležavanja 

  Pančevo je dobitnik priznanja “BEES AWARD 2015” za jasno opredeljenje ka racionalnom korišćenju energije, podizanje nivoa energetske efikasnosti i korišćenja alternativnih izvora energije verifikovanom kroz Strategiju razvoja grada Pančeva do 2020. godine, kao i kreiranje pozitivnog i podsticajnog ambijenta sa privrednim sektorom, stručnom javnosti i građanstvom. Ovo priznanje svečano je uručeno gradonačelniku Saši Pavlovu na Međunarodnoj biznis konferenciji “BEES 2015” na temu razvoja tržišta energetske efikasnosti kroz nove modele finansiranja, održanoj u beogradskom Sava centru. 

  Spektakularni vatromet, koktel, DJ nastup i projekcije četiri najnovija filmska ostvarenja, obeležili su svečano otvaranje prvog CineStar bioskopa u Srbiji u pančevačkom Aviv Parku i  dolazak kompanije Blitz CineStar na naše tržište – vlasnika najvećeg lanca multipleksa i jednog od najuticajnijih regionalnih brendova. 

  Svečanom proslavom, koja je održana 18. decembra u dvorani Apolo Doma omladine, obeleženo je 40 godina rada ove ustanove. Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Saša Pavlov, prvi direktor Doma omladine Stojan Boškov, članovi Gradskog veća, zaposleni u Domu omladine, brojni saradnici i prijatelji ove ustanove. 

  Nakon obraćanja zvaničnika, prikazan je film o 40 godina rada Doma omladine koji je izradila „Wagner production“, a goste je zabavljao trio Nevene Račić.

  Trinaesto izdanje Drafta, omladinskog informatora, posvećeno je ovoj godišnjici i obrađuje teme koje je od 1975. godine priređivala ova institucija. Draft magazin, koji se bavi kulturnim dešavanjima, postoji od leta 2013. godine i priređuju ga srednjoškolci/ke i studenti/kinje. 

  Gostovanja, izložbe i noviteti

  Protekle nedelje, u čitaonici Gradske biblioteke, u saradnji sa udruženjem Las Hentes, održana je tribina pod nazivom „Vera i istina“. Gostovao je filozof, pisac i publicista Vladimir Medenica. 

  U dvorani Apolo, pančevačka publika je imala priliku da vidi i čuje Miletu Prodanovića, Dušana Vejnovića i Dimitrija Bukvića koji su čitali svoje najbolje kratke priče. Do sada su ljubitelji kratkih priča morali da odlaze u Kikikindu ili u Beograd, a sada su ovi pisci posetili i naš grad. 

  Ovogodišnji predstavnik Republike Srbije na 56. Bijenalu umetnosti u Veneciji, Ivan Grubanov, predstavio je svoj rad u vidu bilborda i plakata na fasadama dvorane „Apolo“ Doma omladine i Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra u Pančevu.
  Deset pozvanih umetnica, svoja promišljanja na temu Tehnologija sopstva, prezentovale su kroz izložbu koju su Pančevci mogli da posete u prostorima Galerije savremene umetnosti, Foajeu kulturnog centra i javnom prostoru grada Pančeva. 

  Ljubitelji pozorišta, imali su priliku da u Kulturnom centru pogledaju predstavu „Rodoljubci“, u režiji Andraša Urbana. 

  Ljubitelji klasične muzike imali su priliku da uživaju u nastupima solo pevača prof. Tatjane Stojiljković, koji su priredili tradicionalan novogodišnji koncert u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”, a oni koje vole zvuk pank i rok muzike, dočekali su dva nova spota i dva singla pančevačkih autorskih bendova. Grupa „Vibrator u rikvec“ objavila je spot za  treći po redu singl „Stereo jezik“, „BUČ KESIDI“ objavio je svoj prvi muzički spot za pesmu  „Jaa (imam plaan)“, hip hop duet Lider i Bata Parke objavili su spot za pesmu „Rupa u mozgu“ sa EP-a „Lokalni mozak“, a bend „Raskid013“ je, povodom svog prvog rođendana, obradovao publiku izlaskom dva nova singla- „Izbačena“ i „Želim da znaš“

  Uspešna humanitarna akcija 

  Akcija prikupljanja novca za pomoć u lečenju Vladimira Đorđevića, našeg sugrađanina, protekla je uspešno.Na humanitarnom bazaru, koji je održan 12. i 13. decembra, u igraonici „Šareni svet“, prikupljeno je oko 80 000 dinara. Porodica Đorđević zahvaljuje svima koji su učestvovali u dobrotvornoj akciji. 

  Podsećamo da svi koji žele da pomognu našem devetogodišnjem sugrađaninu da otputuje u Tursku na operaciju ciste na mozgu, za koju je potrebno 27.000 evra, svoje donacije mogu uplatiti na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 kod „Erste banke”, sa naznakom „Pomoć za Đordjević Vladimira”. Za uplate iz inostranstva aktivan je račun iban:RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22 , kontakt: [email protected]

  Novac je moguće ubaciti i u donatorske kutije koje se nalaze u svim objektima Apoteke Pančevo, u marketima „Dis” i „Idea“, u prodavnici „Uradi sam“, kao i u zgradi Suda. 

  Emilija Šimšić

  Veliko priznanje našem gradu, otvaranje novog bioskopa, obeležavanje 40 godina Doma omladine, humanost građana i muzička stvaralaštva naših mladih sugrađana, obeležili su proteklu nedelju u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]