• Pregled nedelje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  – Protekle nedelje, Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, posetio je Islamsku zajednicu u Pančevu, a u okviru ove posete obišao je Dom zdravlja Pančevo, i sastao se sa sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Na ovom sastanku govorilo se i o Islamskoj verskoj zajednici u Pančevu, sa akcentom na sređivanju urbanisitičkih uslova koji bi omogućili razvoj objekata koji su u vlasništvu ove zajednice.

   

  – Urednik dopisništva RTS-a u Pančevu Goran Jovičić, dobitnik je bronzane medalje u kategoriji informativnih programa Desetog festivala TV minijatura PRESS VITEZ 2015, koja mu je uručena u Zrenjaninu. Bronzanom medaljom nagrađena je TV minijatura „Prvi Kinez u Srbiji”. 

  – Opšta bolnica Pančevo, u okviru konkursa Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja, sprovedenog u avgustu,dobila je novu opremu za Operacioni blok i Rendgen službu. Diretktor Opšte bolnice, dr Nebojša Tasić, tvrdi da su uslovi lečenja znatno bolji, kao i da su uz pomoć ove savremene opreme omogućeni uslovi za saradnju i konsultacije sa drugim ustanovama i stručnjacima. 

  – Dvadeset četvoro, od ukupno 110 radnika Stomatološke službe Doma zdravlja Pančevo, napustilo je ustanovu u okviru državnog socijalnog programa čime je konačno rešen dugogodišnji problem koji je mučio Stomatološke službe širom Srbije. Država je obezbedila novac za otpremnine i sve dugove prema zaposlenima koji treba da budu ispaćeni do kraja januara. Zbog manjeg broja zaposlenih u Stomatološkoj službi, ambulatne u gradskim naseljima biće ugašene, dok će ordinacije u šest sela nastaviti da rade. 

  -Premijera treće predstave Udruženja ,,Na pola puta’’, održana je protekle nedelje u Kulturnom centru. Osam glumaca članova Udruženja „Na pola puta” , koje čine osobe sa intelektualnim teškoćama, kroz muziku, pokret i gest pokušali su gledaocima da predstave svoje viđenje društva i sistema. 

  -Tradicionalni Novogodišnji bazar održan je u centru grada. Građani su imali prilike da uživaju u zabavnim programima, obiđu mnogobrojne štandove i kupe poklone. Talenat, posvećenost, umetnički izraz sugrađana i izlagača, i ovoga puta su ’’ugrejali’’ atmosferu hladnih dana i obeležili ih prazničnom euforijom.

  -Traicionalna dodela novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja koja žive u hraniteljskim porodicama i mališane iz Sigurne kuće, održana je u Kulturnom centru. Deca su imala priliku da uživaju u novogodišnjoj predstavi, a nakon toga su im uručeni pokloni. Tim za decu i mlade Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Pančevo, obezbedio je zajedno sa donatorima paketiće za sto osamdesetoro mališana. 

  -Roditelji dece koja treniraju džudo u pančevačkom ‚‚Dinamu“, poklonili su novogodišnje paketiće Zvezdani Jurici, koja boluje od Batenove bolesti. Deda Mraz i njegovi mali pomoćnici ulepšali su Zvezdani i njenoj porodici novogodišnje i božićne praznike, na dan Zvezdaninog 11. rođendana. 

  -Na humanitarnoj akciji za Draganu Radanov, koja je održana na Zelenoj pijaci i na Robnoj pijaci „Aerodrom”, prikupljeno je 87.000 dinara. Porodica Radanov zahvaljuje Javno komunalnom preduzeću „Zelenilo” koje je organizovalo akciju, kao i svim ljudima koji su dali svoj prilog i pomogli da se sakupi novac za Draganinu terapiju.      

  – Mia Kajalić, prva je beba rođena u Pančevu ove godine. Miu i majku Kristinu posetila je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike i tom prilikom im uručila graviran zlatnik, poklon lokalne samouprave, kojim se od prošle godine daruje prva beba u godini.

  Poseta Islamskoj zajednici, priznanje novinaru, izmene u zdravstvu, Novogodišnji bazar,  humanitarne akcije

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]