• Preminuo gitarista i osnivač benda AC/DC Malkom Jang

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.

  Jang je rođen 1953. godine u Glazgovu, a s porodicom je emigrirao u Australiju 1963. godine. Osnovao je AC/DC 1973. godine kada je imao 20 godina, a ubrzo mu se pridružio i mlađi brat Angus. 
   
  Malkolm je bio tekstopisac, izvođač, gitarista i producent.
   
  „Sa velikom predanošću on je bio pokretačka snaga iza benda. Kao gitarista, tekstopisac i vizionar, bio je perfekcionista i jedinstven čovek. Uvek je držao do sebe i radio je i govorio upravo ono što je želeo. Njegova odanost fanovima bila je neprevaziđena. Malkolme, dobro urađen posao“, stoji u oproštajnoj poruci benda.
  U trenutku smrti uz njega je bila njegova porodica.  
   
  „Od samog početka znao je šta želi da postigne i sa svojim mlađim bratom otišao na svetsku scenu i davao sve od sebe u svakom nastupu“, saopštila je porodica nakon Jangove smrti. 
  AC/DC je privremeno napustio u aprilu 2014. godine zbog lečenja od demencije. Međutim, privremeno je preraslo u trajno u septembru iste godine. Zamenio ga je nećak Stivi. 
   
  Malkolm je iza sebe ostavio suprugu Lindu i dvoje dece.

  Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]