• Preminuo gitarista i osnivač benda AC/DC Malkom Jang

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.

  Jang je rođen 1953. godine u Glazgovu, a s porodicom je emigrirao u Australiju 1963. godine. Osnovao je AC/DC 1973. godine kada je imao 20 godina, a ubrzo mu se pridružio i mlađi brat Angus. 
   
  Malkolm je bio tekstopisac, izvođač, gitarista i producent.
   
  „Sa velikom predanošću on je bio pokretačka snaga iza benda. Kao gitarista, tekstopisac i vizionar, bio je perfekcionista i jedinstven čovek. Uvek je držao do sebe i radio je i govorio upravo ono što je želeo. Njegova odanost fanovima bila je neprevaziđena. Malkolme, dobro urađen posao“, stoji u oproštajnoj poruci benda.
  U trenutku smrti uz njega je bila njegova porodica.  
   
  „Od samog početka znao je šta želi da postigne i sa svojim mlađim bratom otišao na svetsku scenu i davao sve od sebe u svakom nastupu“, saopštila je porodica nakon Jangove smrti. 
  AC/DC je privremeno napustio u aprilu 2014. godine zbog lečenja od demencije. Međutim, privremeno je preraslo u trajno u septembru iste godine. Zamenio ga je nećak Stivi. 
   
  Malkolm je iza sebe ostavio suprugu Lindu i dvoje dece.

  Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]