• Priče pančevačkih privrednika

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO – Kompanija „Božić i sinovi“ rezultat je višedecenijskog preduzetničkog rada njenog vlasnika, Jovice Božića i dobar primer koji pokazuje razvoj jednog preduzetničkog posla, njegove transformacije u skladu s okolnostima poslovanja.

  Žarko Jelisavčić  ima 25 godina, a već tri godine je vlasnik ugostiteljskog objekta u Njegoševoj ulici, Kafe Bara „Amareto“. U ovaj posao je ušao iz čiste ljubavi prema ugostiteljstvu, i kao dete oduvek je maštao da će se baviti tim poslom.

  Mirjana Savkov, vlasnica SMS fitnes centra u Pančevu, koji postoji od 2010. godine, kaže da je preduzetništvo nešto u čemu bi trebalo svako da se okuša kako bi zaposlio sebe ili otkrio neke svoje mogućnosti. Za uspeh važno je biti istrajan, uporan, hrabar.

  Katarina Mandić iz Pančeva pre nešto više od pet godina odlučila je da svoj višegodišnji hobi pretvori u preduzetnički poduhvat. Danas je zadovoljna što je donela takvu odluku i što i pored brojnih otežavajućih okolnosti za razvoj preduzetništva u Srbiji uspeva svoje proizvode da izvozi, ali i da ih plasira u Srbiju. Osnovna delatnost tkačko-zanatske radnje „Katarina M“  je proizvodnja tkanina odnosno ručno tkani delovi narodne nošnje i proizvodi suvenirskog tipa.

  Miloš Pavlović je pre godinu dana otvorio berbernicu “Gentleman style” u centru grada. I u njegovom slučaju, presudila je ljubav prema ovom poslu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]