• Prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć do ponedeljka, 29. aprila

  Penzioneri sa malim primanjima mogu do ponedeljka, 29. aprila da se prijave za pakete solidarne pomoći i to preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije Nezavisnost a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u utorak, 30. aprila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć do ponedeljka, 29. aprila
  Foto: Pixabay

  Ove penzionerske organizacije su preko svojih opštinskih udruženja i odbora ranije objavile javni poziv za prijavu penzionera za solidarnu pomoć, za šta je sredstva obezbedio Fond PIO.

  Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije do 24.987,67 dinara a prilikom podnošenja prijave, potrebno je da penzioneri ponesu poslednji penzijski ček, izveštaj iz banke, kao dokaz o visini penzije. Ukoliko penzioner prima i penziju iz inostranstva, onda dokumentuje visinu inostrane penzije izvodom iz banke a domaća i inostrana penzija kada se saberu ne smeju da prelaze sumu od 24.987,67 dinara.

  Poslovi sprovođenja jedinstvene nabavke paketa za solidarnu pomoć povereni su Savezu penzionera Srbije a prema javnom pozivu ove organizacije za nabavku paketa, svaki paket imaće istu sadržinu i sastojaće se od kilograma soli, kilograma šećera, dva kilograma brašna, litra ulja, 400 g pirinča, 400 g testenine, kesice supe, konzerve tunjevine, sapuna, paste za zube, tri kilograma deterdženta za pranje odeće.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Pretežno sunčano i toplije

  U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplije, samo se posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i jugu […]