• Prijemni za specijalizovana odeljenja i umetničke škole 10, 11. i 12. maja

  Učenici osmog razeda koji su konkurisali za upis u neka od specijalizovanih odeljenja srednjih škola, polažu prijemni 10, 11. i 12. maja, objavljeno je na portalu Moja srednja škola.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prijemni za specijalizovana odeljenja i umetničke škole 10, 11. i 12. maja
  Foto: Pixabay

  Prijemni ispit se organizuje u petak, subotu i nedelju (10, 11. i 12. maja) za specijalizovana odeljenja likovnih umetnosti, filoloških nauka, biologije, hemije i scenskih i vizuelnih umetnosti.

  Đaci koji žele da se upišu u muzičku ili baletsku školu polagaće prijemni ispit 17, 18. i 19. maja.

  Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za za računarstvo i informatiku, za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, i za đake sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju održaće se 18. maja.

  Za upis u bilngvalna odeljenja đaci će prijemni polagati 18. i 19. maja, a oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 časova.

  Preliminarni rezultati prijemnog biće objavljeni od 13. do 21. maja, a konačni rezultati biće objavljeni od 14. do 22. maja.

  Ostali osmaci završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polagaće 17. juna, matematiku 18. juna, a treći test iz predmeta po izboru 19. juna u periodu od 9 do 11 časova.

  Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portala Moja srednja škola biće objavljeni 21. juna do 8 časova, dok će konačni rezultati biti objavljeni u ponedeljak 24. juna do 8 časova.

  Popunjavanje liste želja za upis elektronskim putem putem portala Moja srednja škola, kao i predaja liste u osnovnim školama je od 25. juna u 8 časova do 26. juna do 15 časova.

  Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 1. jula do 8 časova, kada će biti objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu za koji će se moći prijavljivati do 5. jula do 15 časova.

  U specijalizovanim odeljenjima gimnazija i u umetničkim školama mesta ima za oko 5.000 nadarenih učenika, a za polaganje prijemnog ispita se prijavilo 7.100 kandidata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]