• Primena studentskih kartica počinje danas, prijavilo se oko 90.000 studenata

  Primena studentskih kartica počinje danas, a za njih se prema poslednjim podacima prijavilo oko 90.000 studenata, a njih više od 6.000 je preuzelo svoje kartice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Primena studentskih kartica počinje danas, prijavilo se oko 90.000 studenata
  Foto: Pixabay

  Kako je ranije za Tanjug objasnila direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović studenti koji se prijave i stigne im obaveštenje da mogu preuzeti karticu, sa ličnom kartom dolaze u ekspozituru koju su naveli prilikom prijavljivanja na portalu Uprave za trezor, na licu otvaraju račun i dobijaju karticu.

  Prema njenim rečima ova procedura traje od 10 do 15 minuta a vođenje računa je besplatno.

  Kartica studentima obezbeđuje brojne pogodnosti a prema rečima pomoćnika ministra prosvete za visoko obrazovanje Aleksandra Jovića do sada je potpisano 45 ugovora sa raznim firmama, među kojima su apoteke, teretane, bioskopi, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižari, izdavači, trgovinski lanci, turističke agencije.

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da Er Srbija studentima sa ovom karticom nudi 10 odsto popusta na avio-karte, Srbijavoz 20 odsto na vozne karte, Putevi Srbije dva odsto na putarinu, bioskopi Sinepleks 15 odsto na bioskopske ulaznice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija