• Radnici Fijata protestuju ispred fabrike, menadžment se nije pojavio

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Nekoliko stotina radnika okupilo se jutros u 7 sati ispred ulaza Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu.
   
  Ovaj skup je organizovan u znak protesta što je kompanija nastavila da ih poziva na izjašnjavanje o socijalnom programu, iako je nakon razgovora predstavnika zaposlenih sa premijerkom Anom Brnabić najavljeno da će taj proces biti zamrznut 20 dana.
   
  Radne uniforme nose samo predstavnici sindikata i nije blokiran ulaz u fabriku kako je ranije bilo najavljeno.
   
  Predsednik sindikata „Nezavisnost“ u Fijatovoj fabrici Igor Anđić je rekao da su se okupili ispred ulaza jer su nezadovoljni time što je kompanija „već prvog dana prekršila dogovor da zamrzne izjašnjavanje radnika o socijalnom programu dok traju pregovori“.
   
  On je rekao da su radnici „ogorčeni postupkom kompanije koja je pokazala da ne poštuje državu“, ali da se odustalo od blokade ulaza u fabriku jer im je preneta poruka iz Vlade Srbije „da ne organizuju blokade do ponedeljka“, i da će se do tada „tražiti rešenje za ovo pitanje“.
   
  U Fijat Krajsler automobili fabrici u Kragujevcu 1.541 od 2.016 zaposlenih je proglašeno za višak i ponuđen im je odlazak u inostranstvo na dve godine ili isplata otpremnina. U fabrici Fijat plastik 90 odsto zaposlenih proglašeno je za višak, a njima su ponuđeni isti uslovi.
   
  List Danas piše da se menadžemnt fabrike nije pojavio, niti će danas uopšte i doći.
   
  Država Srbija ima 30 odsto vlasništva u Fijatu. 

  Nekoliko stotina radnika okupilo se jutros u 7 sati ispred ulaza Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U Srbiji žive 356.404 osobe sa invaliditetom

  U Sr­bi­ji ži­vi 356.404 oso­be sa in­va­li­di­te­tom, sve­do­če po­da­ci Re­pu­blič­kog za­vo­da za sta­ti­sti­ku (RZS) iz­ve­de­ni iz po­sled­njeg po­pi­sa sta­nov­ni­štva.

  Za vantelesnu oplodnju sa doniranim reproduktivnim ćelijama prijavilo se oko 2.000 žena

  Za godinu dana, koliko traje prijavljivanje za vantelesnu oplodnju o trošku države sa doniranim reproduktivnim ćelijama, od decembra prošle godine, preko e-Uprave, prijavilo se oko 2.000 žena koje žive u zajednici ili bez partnera. RFZO je do sada odobrio taj postupak za 866 žena, urađeno je 390 postupaka, a potvrđeno 75 trudnoća.

  Iznos sredstava iz javnih izvora za proglašene izborne liste 25,39 miliona RSD

  Iznos sredstava iz javnih izvora, koji se dodeljuje podnosiocima proglašenih izbornih lista za izbor narodnih poslanika Skupštine Srbije, koji su dali izjavu da će koristiti sredstva iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje, utvrđen je u visini od 25.394.444,44 dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.