• Raspisani konkursi za prijem učenika u vojne škole

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurse za prijem učenika u Vojnu gimnaziju i Vojne škole.

  Konkurs za prijem učenika Vojne gimnazije otvoren je od 1. februara i traje do 15. marta 2017. godine. U Vojnu gimnaziju prima se 100 učenika.

   
  Konkursi za Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije i Srednju stručnu vojnu školu biće otvoreni od 13. februara i trajaće do 31. marta.

  Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

  Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

  Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

  Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda – službe.

  Konkursi će biti objavljeni u magazinu „ODBRANA“ i na sajtovima Ministarstva odbrane – www.mod.gov.rs, Univerziteta odbrane – www.uo.mod.gov.rs, Vojne akademije – www.va.mod.gov.rs, Vojnomedicinske akademije – www.vma.mod.gov.rs i Vojne gimnazije – www.gimnazija.mod.gov.rs gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

  Konkurs za prijem kandidata iz građanstva za učenike Vojne gimnazije

  Spot za vojne škole

  Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurse za prijem učenika u Vojnu gimnaziju i Vojne škole.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija