• Rekord za Ginisa: Nikolić istrčao 55 maratona za 55 dana

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Kragujevčanin Goran Nikolić uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je istrčao 55 maratona za isto toliko dana.

  Na maratonske „putešestvije“ Nikolić je krenuo 3. septembra, kada je istrčao deonicu od Kragujevca do Topole, a završio je danas, trkom od Bara do Budve.

  Zajedno sa njim poslednju trku istrčalo je još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa njim i na startu.

  Na putu ka postavljanju novog Ginisovog rekorda Nikolić je obišao 38 srpskih gradova, od krajnjeg severa do juga, te istoka i zapada, a potom BiH i Crnu Goru.

  Nikolić je svoju 15. etapu zavrtšio u Pančevu.

  Njegov poduhvat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da ima ozbiljan hendikep u smislu 95 odsto oštećenja čula vida i da se na ovaj poduhvat odlučio kako bi podigao svest o potrebama osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

   

  Kragujevčanin Goran Nikolić uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je istrao 55 maratona za isto toliko dana. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]