• REM zabranio Vučićev predizborni spot

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Savet Regulatornog tela za elektronske medije je na osnovu reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije, utvrdio da  se u predizbornom spotu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u trajanju od minut i 30 sekundi,  na samom kraju spota sa televizijskog ekrana u kafiću, u kome se radnja spota odigrava, u šest navrata čuje uzvikivanje sa stadiona (na kome se odgirava fudbalska utakmica), koje glasi: „Vučiću, pederu!“. Posetioci kafića nazdravljaju i kažu: „U to ime!“. Predsednički kandidat uz osmeh odmahuje glavom, a gosti u kafiću uzvikuju „Eee!“. Ovakvim sadržajem je povređena odredba čl. 6. stav 3. Zakona o oglašavanju u kome se precizira da  „oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim“, bez obzira što je u konkretnom slučaju, u spotu predsedničkog kandidata, skandiranje  potpuno individualizovano.

  Pružaocima medijskih usluga se nalaže da u roku od 24 sata obustave emitovanje navedenog spota,  a svako dalje emitovanje predstavlja osnov za izricanje mera u skladu sa ZEM.

   

   

   

  Regulatorno telo za elektronske medije (REM) naložilo je danas elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se pominje „Vučiću pederu“, zbog kršenja Zakona o oglašavanju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]