• Rezerve krvi svih krvnih grupa niske

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO, 22. avgust – Rezerve krvi u Transfuziji Pančevo dovoljne su za funkcionisanje u narednih tri dana. Za nesmetano funkcionisanje potrebno je da postoje rezerve za pet do sedam dana. 

  Rezerve krvi svih krvnih grupa su niske, a kako dr Radmila Railić Ristovska kaže, to je uobičajena situacija za letnji period u gotovo svim transfuzijama u zemlji.

  „Ono što dodatno preduzimamo kako bi obezbedili krv pojedinih krvnih grupa u danima kada nemamo baš određenu krvnu grupu, jeste da pozivamo davaoce krvi telefonom ili razmenjujemo krv sa najbližim transfuzijama. Na taj način se međusobno pomažemo”, ističe dr Radmila.

  U proteklom periodu održane su dve dobrovoljne akcije davanja krvi gde je od aktivnih davalaca krvi Petrohemije sakupljeno 110 jedinica. Ova firma je najveći resurs prikupljenih jedinica krvi sa oko 800 doza na godišnjem nivou.

  Dr Radmila Railić Ristovska istakla je novu akciju, u kojoj je dr Slobodan Ovuka animirao članstvo svoje stranke da petkom dođu u Transfuziju i daju krv. Prva takva akcija održana je u petak, 19. avgusta. 

  Do kraja avgusta planirana je samo jedna akcija 24.08. od 9-11 sati u prostorijama Telekoma.

  Svi ostali građani mogu da dođu u Službu za transfuziju i daju krv radnim danom 7-15h i subotom 8-13h.

  PANČEVO, 22. avgust – Rezerve krvi u Transfuziji Pančevo dovoljne su za funkcionisanje u narednih tri dana. Za nesmetano funkcionisanje potrebno je da postoje rezerve za pet do sedam dana. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]