• RTS traži od Antena TV da prekine emitovanje 26 kanala

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  BETA, 20. septembar – RTS je pozvao „Antenu TV“ da odmah prekine emitovanje 26 kanala i da tako prestane da krši zakon, jer je imala dovoljno vremena za testiranje – šest dana.

  Preduzeće „mts Antena TV“ osnovali su kompanija Telekom Srbija i Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“.

  „RTS nema ništa protiv što veće ponude kvalitetnih programa, ali to nije posao Telekoma i ETV nego REM-a čije članove bira Skupština Srbije“, navodi se u saopštenju RTS i dodaje da je neverovatno da Antena TV, zajedničko preduzeće Telekoma i „Emisione tehnike i veza“ ne poznaje zakone Srbije i ne zna koja je uloga REM-a. RTS podseća da je za emitovanje bilo kojeg zemaljskog kanala najpre potrebno učešće na javnom konkursu, potom i dozvola REM-a.

  Dakle, i kanali koje gledaoci mogu da vide samo ako plate posebnu pretplatu moraju da budu na javnom konkursu i sa dozvolom REM-a, navodi RTS i ukazuje da je Telekom „propustio da navede“ da će gledaoci kanale koje nelegalno emituje, moći da vide samo u „test emitovanju“, ako plate za tu uslugu.

  RTS pita kakav je to test, ako je izvesno da ni jedan od 26 kanala neće biti emitovan u „Multipleksu 1″ i zakljuluje da „očigledno nije reč o testu, nego o nezakonitoj promociji 26 kanala“.

  Telekom Srbija je danas saopštio da javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ testira i podešava tehničke parametre mreže novoosnovanog preduzeća „mts Antetna TV“ i u tu svrhu distribuira dodatne TV kanale. Telekom je dodao i da „mts Antena TV“ novi servis uvodi u skladu sa svim relevantnim zakonskim i podzakonskim propisima.

  Četiri nacionalna emitera (RTS, B92, Prva i Hepi) saopštila su u ponedeljak da su Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ i Telekom Srbija, „grubo kršeći zakon“, počeli emitovanje 26 televizijskih kanala u zemaljskom digitalnom servisu „Antena plus“, i to bez javnog konkursa i dozvole REM. „Mts Antena TV“ komercijalno će početi da pruža uslugu 1. novembra, od kada će sadržaj kanala biti zaštićen i gledanje će se naplaćivati.

  RTS je pozvao „Antena TV“ da odmah prekine emitovanje 26 kanala i da tako prestane da krši zakon, jer je imala dovoljno vremena za testiranje – šest dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Drugi život polovne odeće

  Sekend hend – sve popularniji intrigantni globalni, kulturološki, ekološki i ekonomski fenomen. Sekend hend odavno više nije odraz siromaštva, smatra se ekološkim osvešćivanjem, potrebom za […]

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]