• Ruma: Četiri vagona sa fosfornom kiselinom iskočila iz šina, Srbija kargo saopštava da nema opasnosti po stanovništvo i okolinu

  U železničkoj stanici u Rumi jutros u 7 sati iskliznula su iz šina četiri vagona koja prevoze fosfornu kiselinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ruma: Četiri vagona sa fosfornom kiselinom iskočila iz šina, Srbija kargo saopštava da nema opasnosti po stanovništvo i okolinu
  Foto: Pixabay

  U železničkoj stanici u Rumi došlo je jutros do iskliznuća četiri vagon cisterne natovarene fosfornom kiselinom, saopštilo je preduzeće Srbija kargo i istaklo da tom prilikom nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja, kao i da nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu.

  U stanici Ruma u 7 sati, na ulaznoj skretnici koja vodi na 14. kolosek, došlo je do iskliznuća četiri vagon-cisterne.

  Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon-cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa dve osovine, a preostale dve sa četiri osovine.

  Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon-cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir, i saobraćala je iz Prahova za Šabac.

  Na lice mesta izašle su ekipe MUP-a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta, navedeno je u saopštenju.

  Nema prekida saobraćaja

  Železnički saobraćaj nije u prekidu, rekao je Saša Tomić, menadžer za transport i vozna sredstva Srbija kargo, i dodao da se železnički saobaraćaj sada odvija normalno.

  „Bio je samo trenutno u prekidu, ali je odmah pušten jer je utvrđeno da nema nikakvih posledica, tako da se saobraćaj obavlja neometano“, rekao je Tomić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija