• S računa škole prebacivala novac na račune srodnika

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. C. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i posluga.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  S računa škole prebacivala novac na račune srodnika
  Foto: 013info

  Ona se sumnjiči da je, radeći u računovodstvu jedne škole u okolini Lebana, tokom 2021. i 2022. godine, koristeći ovlašćenje koje joj je dato za rad u elektronskom platnom prometu, novac sa tekućih računa škole prebacivala bez osnova na tekuće račune svojih srodnika, u iznosu od 2.364.204 dinara.

  Na taj način, ona je, kako se sumnja, sebi i drugim licima pribavila protivpravnu imovinsku korist, na štetu škole, pri čemu je od ovog novca u periodu od 2022. do 2023.godine na tekuće račune škole vratila deo u iznosu od 654.800 dinara.

  Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]