• Šahisti Srbije osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Budvi

  Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su sinoć u poslednjem, devetom kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šahisti Srbije osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Budvi
  Foto: Pixabay

  Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka. Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mesto je osvojila selekcija Jermenije sa 13 bodova.

  Šahovski savez Srbije je na društvenim mrežama objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

  „Šampioni Evrope u šahu 2023. Istorijski uspeh muške reprezentacije Srbije. Odlična naših reprezentativaca, sjajna atmosfera u ekipi, iskustvo trenera i selektora dovelo je našu reprezentaciju na tron Evrope. Bravo momci!!!“, objavio je Šahovski savez Srbije na društvenoj mreži X.

  Selektor Srbije je Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović.

  Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova. Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova.

  Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić. Selektorka ženske reprezentacije Srbije u šahu je Alisa Marić, a trener Zoran Arsović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U Srbiji žive 356.404 osobe sa invaliditetom

  U Sr­bi­ji ži­vi 356.404 oso­be sa in­va­li­di­te­tom, sve­do­če po­da­ci Re­pu­blič­kog za­vo­da za sta­ti­sti­ku (RZS) iz­ve­de­ni iz po­sled­njeg po­pi­sa sta­nov­ni­štva.

  Za vantelesnu oplodnju sa doniranim reproduktivnim ćelijama prijavilo se oko 2.000 žena

  Za godinu dana, koliko traje prijavljivanje za vantelesnu oplodnju o trošku države sa doniranim reproduktivnim ćelijama, od decembra prošle godine, preko e-Uprave, prijavilo se oko 2.000 žena koje žive u zajednici ili bez partnera. RFZO je do sada odobrio taj postupak za 866 žena, urađeno je 390 postupaka, a potvrđeno 75 trudnoća.

  Iznos sredstava iz javnih izvora za proglašene izborne liste 25,39 miliona RSD

  Iznos sredstava iz javnih izvora, koji se dodeljuje podnosiocima proglašenih izbornih lista za izbor narodnih poslanika Skupštine Srbije, koji su dali izjavu da će koristiti sredstva iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje, utvrđen je u visini od 25.394.444,44 dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.