• ŠALTERI I PAPIROLOGIJA KONAČNO PROŠLOST: Uspostavlja se elektronska evidencija o državljanima Srbije

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ministri unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva ministarstva, čiji je cilj uspostavljanje elektronske evidencije o državljanima Srbije, pa će od danas početi proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.

   

  Građani više neće morati da čekaju na šalterima za uverenje o državljanstvu.

   

  Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da država konačno postaje servis građana i da oni više neće biti kuriri koji trče od šaltera do šaltera sa gomilom papira u rukama.

   

  „Šalteri i papirologija konačno postaju prošlost. Sada je 21. vek i građanima i privredi moramo da olakšamo život, a ne da budu robovi birokratije“, poručila je Brnabić, a saopštila je danas vladina Kancelarija za medije. Ona je podvukla da su elektronski servisi jedan od prvih instrumenata u borbi protiv korupcije.

   

  Dodala je i da ne može da se razmišlja o poboljšanju uslova poslovanja i uvođenju više elektronskih servisa za privredu i građane ukoliko matične knjige nisu u elektronskom obliku.

   

  Od danas, započeće proces upisa podataka i iz Knjige državljana Srbije u Centralni registar.

  Od danas, započeće proces upisa podataka i iz Knjige državljana Srbije u Centralni registar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]